Hoe te financieren?

Gefeliciteerd! Je hebt de opleiding gevonden die het beste bij je past. Maar hoe financier je deze?

Er zijn in principe twee manieren om je opleiding te financieren. Je werkgever financiert (deels) je opleiding. Of je financiert de opleiding zelf. Wanneer je je opleiding zelf betaalt, zijn er diverse interessante wettelijke regelingen waar je gebruik van kunt maken. We besparen je graag wat uitzoekwerk. Daarom zetten we alles voor je op een rij.

Hoe te financieren?

Optie 1: Je werkgever financiert je opleiding

Veel van onze deelnemers en studenten krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een opleiding of training vergoed door hun werkgever. Deze kan je bijvoorbeeld een Persoonlijk Opleidingsbudget (POB) geven. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in hun werknemers, omdat het direct voordelen oplevert. Je werkgever heeft immers baat bij de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet. Maar ook het plan of onderzoek dat jij opstelt voor jouw organisatie gaat zijn meerwaarde zeker bewijzen.

Optie 2: Je financiert je opleiding zelf

Als je zelf (deels) je opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Onze opleidingen komen in aanmerking voor diverse subsidieregelingen, waardoor jij, ook al betaal je zelf, voordeliger kunt studeren. Wat zijn de mogelijkheden?

BTW voordeel

Door onze registratie in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) is een deel van onze trainingen en opleidingen vrijgesteld van btw. Je profiteert van dit voordeel bij ons hoger onderwijs en/of als je werkt bij een organisatie die geen btw kan verrekenen zoals een stichting, vereniging, goed doel, overheids- of financiële instelling.

Levenlanglerenkrediet

De overheid wil jou graag stimuleren om (een leven lang) te blijven leren. Kies je voor één van onze NVAO-geaccrediteerde masters of mastermodules? Dan kun je geld lenen bij de overheid. Dit heet het levenlanglerenkrediet.

Lerarenbeurs

Ben je docent of schoolleider en wil je je verder professionaliseren? Maak dan gebruik van de lerarenbeurs en studeer met subsidie. Bekijk de opleidingen die hiervoor in aanmerking komen. Bij de aanvraag heb je de BRIN-code van je onderwijsinstelling nodig. De BRIN-code van Schouten & Nelissen is 29VH.

Gespreid betalen

Wil je de betaling van je opleiding liever in meerdere termijnen spreiden? Dat kan. Wij denken graag met je mee. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit drie betaalopties bij een master en uit drie betaalopties bij een bachelor. Neem gerust contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen of advies nodig?

Klik dan op de onderstaande links om hulp te ontvangen.

Joost Verbeek

Joost Verbeek

Opleidingsadviseur